Színes szavak

Világunk oly egyhangú... had színezzem ki nektek!

Ötös lottó: Megnyerték a 6,6 milliárd forint főnyereményt

Szombat este újra kihúzták az ötös lottó nyerőszámait a Szerencseszombat című műsorban, és megszületett az eddigi legnagyobb nyeremény: egy szerencsés játékos 6,6 milliárd forintot nyert az öttalálatos szelvényével. Ez a rekordösszeg az ötös lottó történetében soha nem látott mértékű. A sorsolás után kiderült, hogy emellett 147 négytalálatos szelvény is volt, amelyek mindegyike 545 925 forintos nyereményt jelentett a gazdáiknak. A háromtalálatos szelvények 7845 forintot kaptak, míg a kéttalálatosokból közel 190 ezer darabot adtak fel, és ezekért 1720 forintot fizettek.

A mostani ötös lottó nyerőszámai: 10, 3, 13, 33 és 12.

A Joker nyerőszámai: 3, 5, 6, 9, 1 és 1.

Az ötös lottó, Magyarország legnépszerűbb szerencsejátéka, először 1957. március 7-én került megrendezésre. Akkor egy szerencsés játékos 855 ezer forintot nyert, ami óriási összegnek számított akkoriban. Azóta folyamatosan töretlen népszerűségnek örvend a játék, és hetente több millió szelvényt adnak fel a reménykedő játékosok. Bár az összes számkombináció megjátszása szinte lehetetlen, az, aki mind az öt számot eltalálja, anyagi gondoktól biztosan megszabadul – de pszichés kihívásokkal is szembesülhet.

Egy ilyen nagy nyeremény után fontos, hogy a nyertesek átgondolt döntéseket hozzanak, hiszen a megfelelő befektetésekkel akár tovább is növelhetik a nyereményt, biztosítva családjuk jövőjét generációkon át. Azonban még a 6,6 milliárd forintos rekordnyeremény sem elegendő ahhoz, hogy a világ leggazdagabbjai közé.

Ha valaki ezúttal nem nyert, de szeretné megpróbálni a következő sorsoláson, inspirációt meríthet olyan emberek történeteiből, mint az a pécsi férfi, aki 1969-ben 11 ezer szelvényt töltött ki, vagy Andraschek László, aki 2013-ban 636 millió forintot nyert a Skandináv lottón. Az ilyen történetek azonban emlékeztetnek arra is, hogy a nagy nyereményekkel járó hirtelen meggazdagodás nem mindig egyenes út a boldogsághoz – pszichés terhek és bonyodalmak is jöhetnek vele, ahogy azt a Fortuna vendégei című dokumentumfilm is bemutatta Andraschekék történetén keresztül.

 

Forrás: https://telex.hu/belfold/2024/10/19/otoslotto-fonyeremeny-milliardos-gazdagsag-vagyon-szamsorsolas-szerencsejatek-szerencseszombat-telitalalat

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr3118712868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Színes szavak

Friss topikok

Címkék

Archívum

süti beállítások módosítása