Színes szavak

Világunk oly egyhangú... had színezzem ki nektek!

Kate Moss-al tért vissza a Victoria's Secret divatbemutató

A Victoria’s Secret hat év kihagyás után látványos brooklyni show-val tért vissza, amelyben újraélesztette a márkára jellemző csillogást, angyalszárnyakat és a szórakoztató elemeket. Az egyórás bemutató igyekezett modernizálni a VS hagyományos esztétikáját, miközben újra felvonultatták a kifutón a 90-es évek szellemiségét, akiktől a márka híressé vált. Bár a plus size modellek, mint Ashley Graham és a visszatérő Tyra Banks is megjelentek, továbbra is a kifogástalan alakú modellek voltak többségben.

A show egyik legnagyobb meglepetése Kate Moss volt, aki a 90-es évek egyik meghatározó modellje, és egyben a sokat vitatott heroin-chic stílus megtestesítője volt. Moss most is aktívan dolgozik, ahogy lánya, Lila Moss is, aki szintén fellépett az estén. A híres anya-lánya páros szereplése azonban nem biztos, hogy elég volt ahhoz, hogy megmentse a Victoria’s Secret bemutatóját a kritikáktól, amelyek szerint a márka továbbra sem tudott teljesen megfelelni a kor szellemének.

A Victoria’s Secret bemutatója most kizárólag nőkre fókuszált, azt az üzenetet közvetítve, hogy a márka jövőjét a nők írják, és megpróbálták bővíteni a kínálatot, hogy megfeleljenek a vásárlói igényeknek. Noha a bemutatóban szereplő modellek életkora és testalkata is változatosabb lett, még mindig érezhető volt a korábbi, idealizált női testképre való ragaszkodás.

A show tele volt emlékezetes pillanatokkal: Cher 78 évesen élőben adta elő a két leghíresebb dalát, miközben a K-pop Blackpink tagja, Lisa egy motoron énekelve nyitotta meg a műsort. A bemutató egyértelműen a női erőről és önbizalomról akart szólni, de sokak szerint ez csak részben sikerült.

A Victoria’s Secret egykor ikonikus bemutatói hosszú ideig ellenálltak a testpozitivitás és sokszínűség iránti igényeknek, és a korábbi kritikák most sem halkultak el teljesen. Ashley Graham például elárulta, hogy a show előtt először olyan kicsi bugyit adtak neki, hogy cserét kellett kérnie, ami jól mutatja, hogy a márka még mindig küzd a valódi inkluzivitás megvalósításával.

Hogy a Victoria’s Secret visszatérése mennyire volt sikeres, egyelőre kérdéses, de az biztos, hogy sok nosztalgikus pillanatot idézett fel. A márka modernizálására tett kísérlete egyelőre „folyamatban lévő munka” marad, ahogy azt Law Roach stylist is megjegyezte.

 

Forrás: https://telex.hu/eletmod/2024/10/16/victorias-secret-divatbemutato-kate-moss-tyra-banks-ashley-graham

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesszavak.blog.hu/api/trackback/id/tr1418712852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Színes szavak

Friss topikok

Címkék

Archívum

süti beállítások módosítása